The NewZealand Story!

Har du tekniske spørsmål vedrørende arkademaskiner? Legg inn dine spørsmål her og ekspertene svarer! Gode tips hører også hjemme her.
Post Reply
roma09
Flipperfrelst
Posts: 45
Joined: 08 Jun 2008 13:46

The NewZealand Story!

Post by roma09 » 11 Feb 2009 18:50

Har kjøpt New Zealand story, men når jeg starter spillet står det Only for Japan Notice. Og spillet går videre men så innen 20sek så restarter det. Og jeg får aldri startet noe som helst.

Noen som har noen tips?

Kortet er ganske nytt og ganske lite så det er tvilsomt orginalt, men det står TAITO Jamma på det.

User avatar
Bally
Flipperguru
Posts: 1251
Joined: 31 Jul 2002 22:56
Location: Hakkebakke skogen
Contact:

Post by Bally » 11 Feb 2009 19:54

Sjekk +5 volt spenning på kortet.

roma09
Flipperfrelst
Posts: 45
Joined: 08 Jun 2008 13:46

Volt spenning!

Post by roma09 » 12 Feb 2009 18:40

Det var 4,97Volt der.

Er det det som er problemet tror du?

De andre jamma kortene virker:-)

User avatar
Bally
Flipperguru
Posts: 1251
Joined: 31 Jul 2002 22:56
Location: Hakkebakke skogen
Contact:

Post by Bally » 12 Feb 2009 22:36

kan hende, still den opp lit

5,1 burde holde

roma09
Flipperfrelst
Posts: 45
Joined: 08 Jun 2008 13:46

Volt!

Post by roma09 » 12 Feb 2009 22:51

Hvor stiller jeg den opp?

User avatar
Bally
Flipperguru
Posts: 1251
Joined: 31 Jul 2002 22:56
Location: Hakkebakke skogen
Contact:

Post by Bally » 13 Feb 2009 13:00

Normalt er det en "plast skrue" på selve psu`n

Ser ut som denne:

http://www.parts4pinballs.com/product_i ... ts_id=3321

roma09
Flipperfrelst
Posts: 45
Joined: 08 Jun 2008 13:46

Volt spenning!

Post by roma09 » 13 Feb 2009 13:47

Denne var litt anderledes, hadde en skrue på siden som var justerbar.
Nå står den på 5,8volt , prøvde å sette den litt ned igjen, men den var ikke så forutsigbar.

Uansett nå starter spillet og jeg får lagt på penger, men jeg får ikke trykket på startbutton, har prøvd både 1 player og 2 player, men ikke noe går.

Har også sjekket JammaHarnessen den virker grei, og Pcbepinsa er helt reine og fine.

Eneste som jeg så var at Ground fra Video på harnessen var falt av, men det har vel ikke noe å si for å startet 1 player.

Hva bør jeg sjekke? Får startet andre Jamma spill, så antar at kabinettdelen er fin.

User avatar
Pondus
Flippernisse
Posts: 2092
Joined: 06 Aug 2002 16:43
Highscore TAG: PON
Location: Eidsvoll

Post by Pondus » 13 Feb 2009 15:42

ground brukes til knappene ja, uten jord vil ikke knappene virke!!!
Proud owner of Addams Family, Cactus Canyon, Tales Of The Arabian Night,
Flintstones, Roadshow and some slot machines/arcades

roma09
Flipperfrelst
Posts: 45
Joined: 08 Jun 2008 13:46

Re: Volt spenning!

Post by roma09 » 13 Feb 2009 18:50

roma09 wrote: Har også sjekket JammaHarnessen den virker grei, og Pcbepinsa er helt reine og fine.

Eneste som jeg så var at Ground fra Video på harnessen var falt av, men det har vel ikke noe å si for å startet 1 player.

Hva bør jeg sjekke? Får startet andre Jamma spill, så antar at kabinettdelen er fin.
Har koblet på Ground på Video Ground, så den er nå iorden igjen, men det hjalp ikke noe, 1 player og 2 player virker ikke på New Zealand Story.
Har nå testet Tetris og der virker 1 og 2 player button.

User avatar
Pondus
Flippernisse
Posts: 2092
Joined: 06 Aug 2002 16:43
Highscore TAG: PON
Location: Eidsvoll

Post by Pondus » 14 Feb 2009 10:22

Hmm fikk egentlig ikke med meg at du skrev video ground, men sjekk ledningene til knappene også. Alle knappene får "strøm" fra ground. dette er 4 svarte ledninger eller pinner på jammakontakten. (sitter på den ene enden av koblingen) Deretter går det dedikerte ledninger inn fra knappene og inn på jammakontakten igjen.

Hvis du ikke har pinouten, her er den:

http://www.jammaboards.com/jcenter_jamma_pinout.html
Proud owner of Addams Family, Cactus Canyon, Tales Of The Arabian Night,
Flintstones, Roadshow and some slot machines/arcades

roma09
Flipperfrelst
Posts: 45
Joined: 08 Jun 2008 13:46

Knapper!

Post by roma09 » 14 Feb 2009 12:34

Nå har jeg sjekket alle pushbuttons og de har Groundtilknyttning og jeg fikk også opp 5,8volt når jeg målte de med kontakt.

Pluss at knappene virker fint på Wonderboy 3.

Noen som har noen flere tips?

User avatar
Bally
Flipperguru
Posts: 1251
Joined: 31 Jul 2002 22:56
Location: Hakkebakke skogen
Contact:

Post by Bally » 14 Feb 2009 15:16

skru ned spenningen.....5,8 er vel mye.

roma09
Flipperfrelst
Posts: 45
Joined: 08 Jun 2008 13:46

spennende!

Post by roma09 » 14 Feb 2009 19:38

Bally wrote:skru ned spenningen.....5,8 er vel mye.

Da har jeg fått den ned til 5,1 spillet starter fint, men jeg får ikke spilt det enda.

Samme problem, 1 og 2 player start button virker rett og slett ikke på dette spillet??????

User avatar
Bally
Flipperguru
Posts: 1251
Joined: 31 Jul 2002 22:56
Location: Hakkebakke skogen
Contact:

Post by Bally » 14 Feb 2009 20:08

Hvis knappene fungerer fint med andre spill kan det være edge kontakten som siter skjevt eller at det har rykket noen baner/komponenter på kortet.

roma09
Flipperfrelst
Posts: 45
Joined: 08 Jun 2008 13:46

Re: The NewZealand Story!

Post by roma09 » 22 Sep 2010 21:06

Nå har jeg dratt fram igjen TNZS! Og har samme problemet.
Har prøvd å starte spillet ved å koble sammen jamma harness pin 17 til ground, men det skjedde ikke noe.
Finnes det noen annen vei jeg kan prøve å få startet spillet på.
Hvis edge kontakten står sjevt skal det vel alikavel starte hvis jeg kobler meg direkte på jamma harnessen, eller et annet lurt sted?

User avatar
Bally
Flipperguru
Posts: 1251
Joined: 31 Jul 2002 22:56
Location: Hakkebakke skogen
Contact:

Re: The NewZealand Story!

Post by Bally » 22 Sep 2010 21:35

Prøv pinne 16 til GND først og så pinne 17 til GND

roma09
Flipperfrelst
Posts: 45
Joined: 08 Jun 2008 13:46

Re: The NewZealand Story!

Post by roma09 » 22 Sep 2010 21:48

Ok, nå har jeg prøvd det, og når jeg tok pinnn på 16 og ground fikk jeg 1 kreditt på spillet (som forventet), men når jeg tok på 17 og ground skjedde det ikke noe;-(

User avatar
Bally
Flipperguru
Posts: 1251
Joined: 31 Jul 2002 22:56
Location: Hakkebakke skogen
Contact:

Re: The NewZealand Story!

Post by Bally » 23 Sep 2010 00:45

Da kan det hende at det er noe feil på kortet.....

roma09
Flipperfrelst
Posts: 45
Joined: 08 Jun 2008 13:46

Re: The NewZealand Story!

Post by roma09 » 23 Sep 2010 13:27

Er det noen der ute som har mulighet til å se på kortet for meg, jeg har ikke ekspertise i å feilsøke mye på kortet.

Jeg sender gjerne kortet i posten, hvis det er noen som har tid til å se på det.
Jeg ordner med frakt selvfølgelig.

Eller kanskje noen bor i nærheten av Arendal?

User avatar
Bally
Flipperguru
Posts: 1251
Joined: 31 Jul 2002 22:56
Location: Hakkebakke skogen
Contact:

Re: The NewZealand Story!

Post by Bally » 23 Sep 2010 13:39

Du kan sende det til meg.

send meg en mail til pm at p4p.no

User avatar
Bally
Flipperguru
Posts: 1251
Joined: 31 Jul 2002 22:56
Location: Hakkebakke skogen
Contact:

Re: The NewZealand Story!

Post by Bally » 01 Oct 2010 13:41

Da har jeg tittet på kortet og ikke så mye å gjøre her......

Fikk det til å starte,men fikk ingen feil melding på skjermen.Bildet frøys etter "insert coin" bilde og så reset.

Dette skjer når "watch-dog" kretsen slår inn, går i en reset loop hele tiden.Det er mulig og halte watch-dog kretsen på dette kortet,så jeg gjorde det og fikk "sub cpu error" feil melding.Det er flere som har hatt den feilen og noen har skiftet TTl ic ved den ene Z80 cpu`n. Skiftet denne men samme feil,så mye tyder på at selve Z80 cpu`n er defekt og/eller flere "F" chips rundt selve cpu....

Dette kortet har også mange av de forbaskete "Fujitsu TTL chips" som er kjent for å feile ofte !

Totalt sett blir det ikke lønnsomt å reparere det,så kortet blir sendt i retur :(

roma09
Flipperfrelst
Posts: 45
Joined: 08 Jun 2008 13:46

Re: The NewZealand Story!

Post by roma09 » 04 Oct 2010 20:45

Thats life;-(

Men tusen takk for hjelpen, jeg hadde ALDRI funnet ut av det. Hadde nok gått rundt å irritert meg over dette hver gang jeg roter i pcb bunken min;-)

Får kose meg med Super Bubble Bobble i stedenfor.

User avatar
Arch
Flipperfrelst
Posts: 130
Joined: 19 Apr 2010 14:24
Highscore TAG: HAK
Location: Oslo

Re: The NewZealand Story!

Post by Arch » 15 Mar 2012 11:33

Dette er jo lysår etter, men noen Taito-kort trenger -5v for å fungere. Har JAMMA-harnessen din -5v?

Post Reply