MPU 5 prog kort til Barcest

Tekniske diskusjoner om utbetalingsautomater gjøres her.
Post Reply
zsvennyz
Flipperkonge
Posts: 483
Joined: 22 Sep 2011 07:46

MPU 5 prog kort til Barcest

Post by zsvennyz » 08 Oct 2013 17:48

Hei

Kjøpte 3 stk automater som stod lagra under pressening ute!!! ja ute :P tenkte å droppe det da jeg så de, men fikk de så å si gratis, var en TOP Hit, CASINO ROYAL og Jackpot 2000, de var sef helt døde og fukka med syreskader. men så nå etter 2 timer jobb fungerer alle 3 , hadde litt kort liggende :). Men prøver å redde de dypt savnede MPU 5 prog korta til Barcest automatenne, Fått til 1 av 2. Det andre kommer opp med feilkode 54. og ifølge MPU 5 code list så kommer det jo ann på antall røde og grønne lys og på min lyser det 2 røde og 11 grønne, og de finner jeg ingenting om i boka ??? noen som vet noe om det. om det kansje kan være zero/ram batteriet som må byttes ??
TZ, IJ, LOTR, MM, SWEP, SW, RFM, FG, TFTC, TTPW, JP, JPLW, D&D, RBF, Harley, Turtles,CFTBL

BroTroxer
Flipperfrelst
Posts: 124
Joined: 11 Jan 2013 16:46

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by BroTroxer » 08 Oct 2013 18:04

Jeg fikk den feilmeldingen på superjoker. Det var timekeeper/ram som hadde slutta å fungere. Virker som enkelte typer software ikke vil starte opp uten klokke. Du kan teste dette ved å sette inn eprom chip(er) fra en eldre automat som ikke benytter timekeeper.

Det er et batteri integrert i timekeeper chippen, og den må sannsynligvis byttes for å bli kvitt feilen. Dersom du har et tilsvarende syredødt kort kan du vansligvis lodde over chippen fra et sånt kort, eller kjøpe ny chip.

zsvennyz
Flipperkonge
Posts: 483
Joined: 22 Sep 2011 07:46

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by zsvennyz » 08 Oct 2013 19:16

Da mener du den som står på prom 7 plassen sant ?
TZ, IJ, LOTR, MM, SWEP, SW, RFM, FG, TFTC, TTPW, JP, JPLW, D&D, RBF, Harley, Turtles,CFTBL

BroTroxer
Flipperfrelst
Posts: 124
Joined: 11 Jan 2013 16:46

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by BroTroxer » 09 Oct 2013 10:24

zsvennyz wrote:Da mener du den som står på prom 7 plassen sant ?
Riktig. Det er som oftest en ST chip med teksten timekeeper ram printet på den.

zsvennyz
Flipperkonge
Posts: 483
Joined: 22 Sep 2011 07:46

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by zsvennyz » 09 Oct 2013 11:15

ok, helt utrolig at de ikke har satt på socket slik at det var enkelt å ta av, da blir det mye gøy lodding :)
TZ, IJ, LOTR, MM, SWEP, SW, RFM, FG, TFTC, TTPW, JP, JPLW, D&D, RBF, Harley, Turtles,CFTBL

keggen
Flipperfrelst
Posts: 65
Joined: 25 Apr 2006 18:42
Location: Nordkisa

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by keggen » 21 Dec 2013 20:25

Hei!

Kjøpte selv en Jackpot 2000 som ikke funka her om dagen, så fort man skrudde den på lyste det AL54 i LED-displayet og 54-2b RTC Failure i det alfanumeriske displayet. Etter litt ball og klunder, pluss en telefon til Henrik, fiksa det seg... Jeg kobla ut høyttaleren (for husfredens skyld, ikke gøy å ha "HEY, CHECK IT OUT!!!" rungende i kåken hver halve time) og lot den stå på i et par dager i strekk etter tips om opplading av batteriet osv osv. Så koblet jeg fra etterfyllingsbryteren på sida (nøkler fulgte seff ikke med) og erstattet med en vippebryter (bare midlertidig, til låsesmeden er ferdig med julefeiringa si). Så skjer mirakelet: Etter å ha startet opp maskina med alle dører lukket, får jeg såklart alarm igjen, men ved å vippe bryteren over og tilbake igjen, blir den mørk, så står det "njkp.19" i alfa-displayet og den starter opp og virker som normalt! Det eneste som enda ikke funker, er seddel-leseren. Virker heller ikke i test-modus. Forslag? Må maskina ha en viss mengde penger i for at den skal akseptere seddel?

I alle fall, kode 54-2b var i hvertfall ikke avskrekkende for min del! Hørte mye om defekt hovedkort, defekt programkort osv, men her var det tydeligvis bare en bagatell.

Kanskje dette kan være til hjelp for evt. andre med denne feilkoden?
Kay

zsvennyz
Flipperkonge
Posts: 483
Joined: 22 Sep 2011 07:46

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by zsvennyz » 22 Dec 2013 13:42

Men da husker ikke maskinen din Tid og Dato, gjør den ?
TZ, IJ, LOTR, MM, SWEP, SW, RFM, FG, TFTC, TTPW, JP, JPLW, D&D, RBF, Harley, Turtles,CFTBL

keggen
Flipperfrelst
Posts: 65
Joined: 25 Apr 2006 18:42
Location: Nordkisa

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by keggen » 22 Dec 2013 13:48

Nei det stemmer. Feilkode-loggen har bare 00.00.0000 der det skal stå datoen for siste feilkode osv. Men funke gjør det :)
Kay

zsvennyz
Flipperkonge
Posts: 483
Joined: 22 Sep 2011 07:46

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by zsvennyz » 22 Dec 2013 13:53

mhm det er pga det batteriet :) Det timekeeper, byttes det så husker den dato og klokke tid igjen. skal til å prøve meg på dette i jula på et par kort jeg har liggende :) så lodder jeg på socket slik at det er lett og bytte igjen om ca 10 år hehe
TZ, IJ, LOTR, MM, SWEP, SW, RFM, FG, TFTC, TTPW, JP, JPLW, D&D, RBF, Harley, Turtles,CFTBL

keggen
Flipperfrelst
Posts: 65
Joined: 25 Apr 2006 18:42
Location: Nordkisa

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by keggen » 22 Dec 2013 13:56

Kanskje jeg også skulle gjort det, gitt. Skader ikke, heller tvert i mot... Men åssen kommer jeg til og får løsnet kortet? Sitter en slags hempe på høyre side som kneppes av, men det sitter i et eller annet på venstre side. Bare å nappe ut, eller må hele greia ut? Demontere reels og mye greier?
Kay

zsvennyz
Flipperkonge
Posts: 483
Joined: 22 Sep 2011 07:46

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by zsvennyz » 22 Dec 2013 14:00

Sitter en på H og V side, tar de mot verandre og drar ut, men ikke lett og lodde, så hvis du kun har det korte hadde jeg ikke gjort det, veldig mulig du ødlegger det, en ting er og bytte det batteriet du ser fra utsia ( typisk Varta batteriet) Men timekeeper er et med tror det er 28 pins :) må først kutte det av med dremelen, så lodde av hver enkel pinne, om ikke du har lab utstyr tillgjengelig :) Men du burde lodde av det VARTA batteriet fra korte slik at det ikke har mulighet til å gjøre syreskader om det begynner å lekke, hvis du ikke alt har loddet det av alt.
TZ, IJ, LOTR, MM, SWEP, SW, RFM, FG, TFTC, TTPW, JP, JPLW, D&D, RBF, Harley, Turtles,CFTBL

keggen
Flipperfrelst
Posts: 65
Joined: 25 Apr 2006 18:42
Location: Nordkisa

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by keggen » 22 Dec 2013 14:05

Er et Varta der, ja. Får ta av og sjekke :) Takk for info!
Kay

zsvennyz
Flipperkonge
Posts: 483
Joined: 22 Sep 2011 07:46

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by zsvennyz » 22 Dec 2013 14:08

Jepp, da MÅ du lodde det av, så lodder du på ledninger som er en god lengde på som du lodder batteriet på i andre enden, så får du det vekk fra kortet, Timekeeper tingen vil ikke kunne lekke syre så kun viktig å få vekk Varta batteriet. Og mye enklere er easy lodding Varta batteriet.
TZ, IJ, LOTR, MM, SWEP, SW, RFM, FG, TFTC, TTPW, JP, JPLW, D&D, RBF, Harley, Turtles,CFTBL

keggen
Flipperfrelst
Posts: 65
Joined: 25 Apr 2006 18:42
Location: Nordkisa

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by keggen » 22 Dec 2013 20:39

Da har jeg loddet og relokalisert det. Nå fikk jeg riktignok feilkode 48-4f etterpå, men det var bare å plugge ut COM-porten (den koblinga som ligner på gamle Commodore-joysticks) og vri på etterfyllingsnøkkelen et par ganger så var den biffen løst igjen...

Hva er den COM-porten til? Hadde bare vært moro å visst :D
Kay

keggen
Flipperfrelst
Posts: 65
Joined: 25 Apr 2006 18:42
Location: Nordkisa

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by keggen » 22 Dec 2013 20:42

Og er det noe vits i å handle nytt Varta-batteri?
Kay

zsvennyz
Flipperkonge
Posts: 483
Joined: 22 Sep 2011 07:46

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by zsvennyz » 22 Dec 2013 21:06

Jup, den husker gevinst og short term meters, så bra og ha det på plass
TZ, IJ, LOTR, MM, SWEP, SW, RFM, FG, TFTC, TTPW, JP, JPLW, D&D, RBF, Harley, Turtles,CFTBL

zsvennyz
Flipperkonge
Posts: 483
Joined: 22 Sep 2011 07:46

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by zsvennyz » 22 Dec 2013 21:07

Veldig fornøyd :) greide og redde et MPU5 Prog. kort. Loddet av Prom 7 satt på socket så nå er det easy å bytte, men vet hvorfor de ikke gjorde det, siden da ble det litt for høyt for å ha på deksle, men går på skakka :)
TZ, IJ, LOTR, MM, SWEP, SW, RFM, FG, TFTC, TTPW, JP, JPLW, D&D, RBF, Harley, Turtles,CFTBL

BroTroxer
Flipperfrelst
Posts: 124
Joined: 11 Jan 2013 16:46

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by BroTroxer » 23 Dec 2013 00:50

zsvennyz wrote:Veldig fornøyd :) greide og redde et MPU5 Prog. kort. Loddet av Prom 7 satt på socket så nå er det easy å bytte, men vet hvorfor de ikke gjorde det, siden da ble det litt for høyt for å ha på deksle, men går på skakka :)
Godt jobba med bergingen av et ettertraktet stykke maskinvare :)
De kunne vel gjort ett kutt i plastdekselet (dremel på lav hastighet fikser dette i hjemmet) til chippen på samme måte som med batteriet da de lagde dette. Kan vel ikke tenke på alt når man produserer slikt. Da hadde de hatt batteriet på utsiden, og omtrent 99% av automatene som har gått til skroting ville fortsatt vært i live.

YadaYada
Flipperfrelst
Posts: 172
Joined: 14 Jun 2011 00:15

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by YadaYada » 23 Dec 2013 13:36

BroTroxer wrote: De kunne vel gjort ett kutt i plastdekselet (dremel på lav hastighet fikser dette i hjemmet) til chippen på samme måte som med batteriet da de lagde dette. Kan vel ikke tenke på alt når man produserer slikt. Da hadde de hatt batteriet på utsiden, og omtrent 99% av automatene som har gått til skroting ville fortsatt vært i live.
Var vel neppe i tankene til produsentene at disse automatene skulle ha en levetid lenger enn 5-10år den gangen.
Men synes de kunne spandert på seg en socket slik at vedlikeholdet uansett hadde vært enklere for distributørene.
I min Crazy reels så jeg de hadde satt opp et batteribytte-skjema på MPUen der de har byttet batteri 2 ganger mellom 1995 og 2003. Må ha vært knotete å bytte kort on-site å ta med seg det gamle tilbake til lab'en for å lodde batteri.
Derfor det overrasker det meg litt at de nyere automatene også har disse Varta-batteriene loddet på. Har en nyere automat fra 2007 som også har dette.
Det optimale hadde vært å satt inn et lithium batteri som står på PC-hovedkortene (CMOS-batteri), men ladesyklusen er ikke helt den samme tror jeg, så tar ikke sjansen selv :wink:

cryo
Flipperfrelst
Posts: 46
Joined: 08 Jun 2017 16:19
Highscore TAG: ACE
Location: Sandnes

Re: MPU 5 prog kort til Barcest

Post by cryo » 24 Feb 2019 10:37

Jeg har problem her med 2 røde og 12 grønne blink fra LED på mpu5 hovedkortet, om jeg vrir på nøkler og har dør åpen/igjen har ingenting å si, får heller ikke opp noe i displayet.... Noen som aner hva grunnen til dette kan være?

Jeg er forsåvidt også på leit etter "tomme" programkort, jeg har fått tak i noen som ser ut til å være versjon 5. I følge en tråd her på forumet så må kortet være versjon 6 for at det skal funke, men kortet mitt fra Super Jokeren har dette nummer: 683211v7.pcb altså versjon 7?

Er det noen som har greie på forskjellene på disse kortene? Er det mulig å skaffe kort fra england f.eks for så å flytte over chips og lodde på flunk ny RTC chip?

Post Reply